Våra konsulter

Wilhelm Hast

wilhelm.hast@hastutveckling.se  Mobil: 0706-66 52 96 

Har arbetat med utbildning och coaching inom ledarskap, kommunikation och personlig effektivitet sedan 1988 och genomfört seminarier och utbildningar för i genomsnitt över 1000 deltagare årligen.
Wilhelm har en fil kand i Livsåskådningsvetenskap och en utvecklad passion för människors utveckling.

Han har erfarenhet bland annat som försäljningschef, affärsområdeschef och idrottscoach. 


Monica Jaxelius

monica.jaxelius@hastutveckling.se  Mobil:  0707-47 40 10

I yrkesrollen som konsult har Monica under mer än ett årtionde kompetensutvecklat landets stora internationella företag samt lokala mindre verksamheter, vilket resulterat i en bred förståelse för kundernas behov av kommunikation samt uppgradering av verktyg.

Det Monica brinner för kan bäst uttryckas på engelska: Empowering people, Making a difference, Creating extraordinary results.
Monica har en bakgrund som marknadsekonom med specialistkompetens inom personligt ledarskap och kommunikation.


Ann-Christin Gavén

ann-christin.gaven@hastutveckling.se  Mobil:  0702-63 24 04

Ann-Christin’s fokus, som coach och utbildare, är på att höja prestation, samarbetsförmåga och välmående hos individer och grupper. Hon brinner också för frågan om balans mellan karriär och privatliv, och att coacha chefer och medarbetare som har det extra svårt eller har hamnat i konflikt med andra.

Hon har en mastersexamen (M.phil) i psykologi från Universitetet i Oslo och en bachelorexamen (B.A.) i social och organisationspsykologi från Boston University/Vrije Universiteit i Belgien, samt gedigen erfarenhet från internationella organisationer och nätverk.

Med en bakgrund också från teater och dans, med lång erfarenhet från ”scen”, jobbar hon även med att träna individer i konsten att tala inför grupp, presentationsteknik och icke-verbal kommunikation.


Johanna Ärlemalm

johanna.arlemalm@hastutveckling.se  Mobil:  0725-26 11 33

Johannas fokus ligger på ledarskap och personlig utveckling, samt hur både individer och organisationer kan både må och prestera som bäst. Med en spetskompetens från neurovetenskap (hur hjärnan fungerar) skapar hon en lättbegriplig och vetenskapligt relevant grund för att förstå oss själva och varandras beteenden.

Som utbildad ekonom, och med flera år på nacken inom bank- och finansvärlden i Sverige och på Irland, har hon nu vänt fokus bort från siffrorna och mot människan, motivation, och hur vi som ledare (och individ) kan fatta bättre, mer medvetna, beslut…och hur vi kan leva vårt bästa liv!


Krister Strömberg

krister@hastutveckling.se Mobil: 0725-77 81 18

Krister har arbetat som pilot i Flygvapnet och ansvarade för att ta fram den specialistutbildning i Human Factors – som alla besättningar inom Flygvapnet sedan 2008 genomgår – Crew Resource Management (CRM). Vi är stolta över att erbjuda våra kunder en konsult med mångårig erfarenhet från Försvarsmakten av att utbilda och arbeta med gruppdynamik (UGL), ledarskap och kommunikation – även i riktigt kritiska situationer.

Krister är en klok och ödmjuk person vars devis är: ”Det är väl inte pinsamt att erkänna att man haft fel. Det betyder ju bara att man blivit klokare än förut!”


Marie Forssell

marie.forssell@hastutveckling.se  Mobil:  0708-19 99 81

Har som egen företagare i 14 år drivit en friskvårdsanläggning med ca 30 anställda. Marie har även tio års erfarenhet av resebranschen i roller som informationsansvarig, affärsresesäljare och utbildare och har bott 9 år i USA. Har arbetat som anställd i HAST Utveckling 2012-2014 och är numera associerad konsult. Marie leder utbildningar och seminarier i personlig effektivitet, kommunikation och ledarskap. Arbetar i coachuppdrag med medarbetare och chefer.

En hjärtefråga är människors välmående, mentalt och fysiskt, med hälsa som en naturlig del i vardagen.


KE 2015 sv v 150 pixelKristina Ekenberg

kristina.ekenberg@hastutveckling.se  Mobil:  0703-42 28 52

Med sin arbetslivserfarenhet inom kemisk industri – bl a som HR Partner, utbildningsansvarig och HSE/Manufacturing Excellence Manager är Kristina något av en expert på gränssnittet människa – produktion. Hon har gedigen erfarenhet av att skapa resultat med Lean Six Sigma, och vet att det är förändringsledarskapet som är nyckeln.

Kristina stödjer organisationer med rådgivning, coaching och utbildning i samtliga faser av stora förändringsprojekt. Hon har en passion för förändringsledning, värdeskapande ledarskap och systematiskt arbete med psykosocial arbetsmiljö.

Kristina är civilingenjör i kemi med specialisering inom Arbets- och organisationspsykologi.


Jeanette Dahlgren

Mobil: 0705-09 09 12

Beteendevetare med fast förankring i affären, som i sin ledargärning varit framgångsrik tack vare humor, närhet och omsorg om verksamhetens alla komponenter. Jeanette har erfarenhet av chefskap och ledarskap över nations-, kulturs- och språkgränser, i en global konsultorganisation i omvälvande förändring och nydaning. Hennes största bidrag både som ledare och konsult är förmågan att snabbt växla mellan det korta, här-och-nu-perspektivet och det övergripande med fokus på det verksamhets gemensamma målet.

I tillägg till en gedigen erfarenhet från läkemedelsindustrin, både som anställd och som leverantör, har Jeanette genom sina uppdrag en bred kompetens av vitt skilda branscher, alltifrån nystartade IT-företag i stark tillväxt, till industri som varit etablerad i generationer samt även offentliga sektorn.